Werkendam: werkzaamheden Dijkgraaf den Dekkerweg

Werkendam: kruispunt Dijkgraaf Den Dekkerweg – Zandsteeg wordt verkeersveiliger ingericht

Tussen maandag 3 juni en vrijdag 19 juli werken we aan het kruispunt van de Dijkgraaf den Dekkerweg met de Zandsteeg. Het kruispunt wordt verkeersveiliger gemaakt door de aanleg van een brede middenberm. Het oversteken van de Dijkgraaf Den Dekkerweg wordt hiermee veel overzichtelijker. Het ontwerp van de nieuwe kruising is gemaakt in samenspraak met de omwonenden.  De herinrichting van het kruispunt wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant.

Wat gaat er gebeuren

We nemen verschillende verkeersmaatregelen om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren èn verkeershinder op deze drukke toegangsweg te beperken. Aannemer BAM Infra werkt overdag aan de kruising, maar ook regelmatig ’s nachts.

Overdag blijft de Dijkgraaf den Dekkerweg altijd in twee richtingen toegankelijk voor het verkeer tussen de A27 en Werkendam. Tijdens zes nachten zal de Dijkgraaf Den Dekkerweg wel volledig afgesloten zijn. De Zandsteeg, het gedeelte tussen de Dijkgraaf Den Dekkerweg en de Schans, is een langere periode afgesloten.

Tijdelijke verkeersmaatregelen Zandsteeg    

  • De Zandsteeg is tussen de Dijkgraaf den Dekkerweg en de Schans voor alle verkeer dicht vanaf maandag 10 juni tot en met vrijdag 19 juli. Verkeer vanaf de Schans wordt omgeleid via de Borcharenweg. Het oversteken van de Dijkgraaf Den Dekkerweg is tijdens deze periode niet mogelijk, ook niet voor (brom)fietsers en voetgangers!
  • Vanaf maandag 24 juni tot en met vrijdag 19 juli is het niet mogelijk om vanaf de Zandsteeg (vanuit Nieuwendijk) linksaf te slaan richting Werkendam. Een omleidingsroute wordt met borden aangegeven.
  • Vanaf maandag 24 juni tot en met vrijdag 19 juli is het niet mogelijk om vanaf de Dijkgraaf den Dekkerweg, komende vanaf de Tol/A27, linksaf te slaan naar de Zandsteeg in de richting van Nieuwendijk. Ook hier wordt een omleidingsroute met borden aangegeven.

Nachtafsluitingen Dijkgraaf den Dekkerweg

De Dijkgraaf den Dekkerweg is een aantal nachten volledig afgesloten tussen de Tol/A27 en de Borcharenweg/Grote Waardweg. Verkeer van en naar Werkendam dient dan de omleidingsroute via Sleeuwijk – Deltaweg – Kerkeinde – Sleeuwijksedijk en Sasdijk te volgen.

Deze volledige wegafsluitingen zijn op:

  • donderdag 27 juni 21.00 uur tot vrijdag 28 juni 5.30 uur
  • vrijdag 28 juni 21.00 uur tot zaterdag 29 juni 8.00 uur
  • donderdag 4 juli 21.00 uur tot vrijdag 5 juli 5.30 uur
  • woensdag 10 juli 21.00 uur tot donderdag 11 juli 5.30 uur
  • vrijdag 12 juli 21.00 uur tot zaterdag 13 juli 8.00 uur
  • maandag 15 juli 21.00 uur tot dinsdag 16 juli 5.30 uur

Alle genoemde data zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Houd de berichtgeving op onze website en social media in de gaten!

Bereikbaarheid Kersenkraam

Tijdens de werkzaamheden is de kersenkraam op de hoek Zandsteeg – Dijkgraaf den Dekkerweg voor (brom)fietsers alleen bereikbaar via de Zandsteeg vanuit Nieuwendijk. Per auto blijft de kraam ook vanaf de Dijkgraaf den Dekkerweg bereikbaar. 

Vragen?

Stel ze gerust aan Michiel Boon via m.boon@gemeentealtena.nl of bel naar 0183 – 51 61 00.