We gaan weer tegelwippen!

Iedereen kan meedoen door tegels in z’n voor-, achter- of geveltuin te vervangen door groen. Zorg dat u en uw buren in de aanslag staan, want er is werk aan de winkel!

Hoe het werkt
Het NK tegelwippen is de wedstrijd waarin heel Nederland tegels verruilt tegen planten. De gemeente die de meeste tegels wipt wint!

Geef uw gewipte tegels op via nk-tegelwippen.nl en ze worden opgeteld bij de tegelteller van onze gemeente. Ook maken tegelwippers kans op mooie prijzen, meer informatie vindt u op de website nk-tegelwippen.nl.

Waarom tegelwippen?
Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. We krijgen steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of uw kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

Geef het aantal gewipte tegels en een foto ook door op www.gemeentealtena.nl/tegelwippen