Van 5 t/m 12 oktober is het de Week van Ons Eten. Ook in Altena. In die week kunt u op allerlei manieren kennis met het verhaal achter voedsel. Er is van alles te beleven voor jong en oud.
Altena heeft alles in huis om een toekomstbestendige maaltijd te bereiden. Die maaltijd is gezond en lekker en gemaakt met duurzame, dichtbij geproduceerde ingrediënten.
Themadagen
Tijdens de Week van Ons Eten doet u op de verschillende themadagen inspiratie op tijdens films, bezoekjes aan de boerderij, imkerij of boomgaard, of door een lokaal en/of plantaardig gerecht kiezen bij lokale horeca.
Zaterdag 5 oktober: Kinderdag
Zaterdag 5 oktober ontdekken kinderen waar eten vandaan komt. Met een stempelkaart kunnen ze langs deelnemende locaties om te ontdekken, leren en proeven.
Dinsdag 8 oktober: Filmfestival
Dinsdag 8 oktober draaien in bioscoop Hollywoud 2 documentaires over de uitdagingen rond duurzame voedselproductie. Na afloop van de voorstellingen kunnen bezoekers in gesprek met de makers of lokale agrarische en natuurpartijen.
Vrijdag 11 oktober: Eet de maaltijd van morgen
Hoe smaakt de maaltijd van morgen? Proef het vrijdag 11 oktober in de horeca.
Zaterdag 12 oktober: Ontmoet de boer dag
Maak kennis met boeren in je eigen buurt. Zaterdag 12 oktober openen agrarische bedrijven in Altena hun deuren. Ontdek hun lekkerste producten en bekijk hun nieuwste innovaties.
Circulair Voedselysteem
Een duurzaam en vitaal Altena Aanhaken bij de landelijk georganiseerde Week van Ons Eten past binnen het programma Circulair Voedselsysteem van de gemeente. Altena wil in 2046 een circulair voedselsysteem hebben. In zo’n systeem heeft de productie en consumptie van voedsel minder impact op het milieu, de leefomgeving en onze gezondheid. We noemen dat ‘de maaltijd van morgen’.
Voor locaties en tijden Week van Ons Eten: gemeentealtena.nl/weekvanonseten.