Kindpakket voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar

Alle kinderen mogen meedoen!

Een op de dertien kinderen groeit op in een gezin met weinig geld. Zij kunnen daarom niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdsgenoten heel normaal zijn. Ze staan letterlijk aan de zijlijn.  Ook in Altena komt armoede voor. Gemeente Altena wil graag dat alle kinderen in Altena mee kunnen doen. Aan sport, scouting of muziekles. Dat ze een fiets hebben om naar de middelbare school te fietsen of andere dingen, die voor ieder kind belangrijk zijn. Gemeente Altena vergoedt (een deel van) deze kosten.  Dat doen we in overleg met Stichting Leergeld West Brabant Oost (WBO).

Ouders of verzorgers kunnen een beroep doen op Stichting Leergeld als zij bepaalde activiteiten van hun kinderen niet kunnen betalen. We kijken naar uw persoonlijke financiële situatie als u een aanvraag doet.

Hoe kunt u aanvragen?

Kijk voor de mogelijkheden en het aanvraagformulier op www.gemeentealtena.nl/kindpakket of www.kindpakket.nl. Na uw aanvraag nemen vrijwilligers van Stichting Leergeld WBO contact met u op om uw aanvraag door te spreken. Wilt u meer weten over de stichting, kijk dan op www.leergeldwbo.nl. Ook kunt u voor meer informatie mailen naar ons@gemeentealtena.nl of  info@leergeldwbo.nl. Bellen kan ook: elke dinsdag tot en met donderdag van 09.30 tot 11.30 uur op telefoonnummer 0162 – 45 84 87.